lagers tabberas
måndag 3 mars 2014

Julklapp från älskade Liva och hennes Paolo, middag på Adam & Albin

›
Tabberaset med sin dotter Liva Bläckfisken as a starter  Den andra mars var det dags igen och då gäller det att passa på. Bordet b...
söndag 2 mars 2014

En verklig entreprenör med fingertoppskänsla och kvalitetsnäsa tar över Edsbacka Bistro

›
Det blir Britt-Marie Bäcke som sätter på sig ledartröjan i Sollentuna och tar över Edsbacka Bistro efter Christer L...

Från 1700 talets teaterspektakel med Bellman och Frohm till modern ankconfit med stiltonost och päron

›
Ovan är en ovan bild för kvinnor under 1700 talet rökte aldrig i offentligheten (men om de rökte tobak så var det självklart i pipa av kr...
lördag 1 mars 2014

Regnig utflykt till Linderödssvinens smakrike

›
I boken "Frantzén Lindeberg" skriver jag om Björn Frantzéns förhållande till sitt griskött och längtan efter den ursprungl...
1 kommentar:
torsdag 27 februari 2014

Svårt att sova, hittat sömnterapi i köket och lagar mat i tomrummet

›
Bästa, billigaste, lök, vitlök, chili, fisksås, lime och en burk tomatiserad makrill. Thai, pla kapong Hör inte till nätternas äventyr, sn...
måndag 24 februari 2014

Sockersöt dessert utan socker men med fet smetana, sur grädde och lakrits

›
Pistage (SollentunaGross) 230 kronor kilot i rensad lösvikt. Smetana (City Gross Stinsen), lakritspulver (OBS Rotebro). För fyra port...
onsdag 19 februari 2014

Sugen på det heta, mjuka, saltiga - ägg med chili och fisksås

›
Hemma i ett mellanpass i natten, bara någon timme och en halv. Fick en sådan längtan efter hetta, chilli så det svider och det saltig...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.