lagers tabberas
lördag 1 mars 2014

Regnig utflykt till Linderödssvinens smakrike

›
I boken "Frantzén Lindeberg" skriver jag om Björn Frantzéns förhållande till sitt griskött och längtan efter den ursprungl...
1 kommentar:
torsdag 27 februari 2014

Svårt att sova, hittat sömnterapi i köket och lagar mat i tomrummet

›
Bästa, billigaste, lök, vitlök, chili, fisksås, lime och en burk tomatiserad makrill. Thai, pla kapong Hör inte till nätternas äventyr, sn...
måndag 24 februari 2014

Sockersöt dessert utan socker men med fet smetana, sur grädde och lakrits

›
Pistage (SollentunaGross) 230 kronor kilot i rensad lösvikt. Smetana (City Gross Stinsen), lakritspulver (OBS Rotebro). För fyra port...
onsdag 19 februari 2014

Sugen på det heta, mjuka, saltiga - ägg med chili och fisksås

›
Hemma i ett mellanpass i natten, bara någon timme och en halv. Fick en sådan längtan efter hetta, chilli så det svider och det saltig...
söndag 16 februari 2014

Lyckades få serverat "Paltbröd med Fläsk" på ärofyllda Konstnärsklubben

›
 Werner Vögeli berättade kluckande en gång för mig hur han hade bemötts av "Yuppisarna" när han dristade sig till att serve...
onsdag 29 januari 2014

Återupptäckt det här med gryta och variationerna från världen

›
Den låter lite skitnödig den där rubriken, men är inte mindre sann för det. I går en svensk gryta på svensk välhängd högrev med anstrykn...

Het gryta, hot pot, men mer åt chili, men ändå inte

›
Ja, vad kallar man alla dessa grytor? Idag lagad bara efter smak och inspiration och ett helt stort, två kilos stycke kött av högreven....
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.