lagers tabberas
måndag 30 december 2013

Stilleben i glas, fynd från min egen gamla vind

›
Det finns ting utan betydelse och sådana man bär med sig odefinierbart och som bara finns där. När jag flyttade senast, fyra månad...

En verklig räkmacka att glida på och så ett sätt att förvalta julskinkan.

›
Ute på lokal tenderar räkmackorna att krympa vad gäller räkor och i stället matas med hårdkokta industriskalade ägg och andra utfyllnadsm...
söndag 29 december 2013

Inbakade ostar, friterad camenbert och i kombination med confiterade ankbröst

›
Snart sagt all ost går att fritera och baka in. Väserbotten i filodeg eller helt enkelt omhuldad som en camenbert med dubbelpanering och...
fredag 27 december 2013

Nudelsoppa, kwaytiao, med rester av anka, ankbuljong och havets frukter

›
Det blev lite tomt. Juldagen åkte de hem till deras mamma, småbarnen, och jag själv satte mig i taxibilen för att köra en långpanna. Eft...
1 kommentar:
tisdag 24 december 2013

Julkvällens ögonblick är stilla...

›
...och då kan jag passa på att skriva om gårdagens grönkålssoppa. Den smakar vintrigt och samtidigt är den laddad med hela sommarens ...
1 kommentar:
söndag 15 december 2013

Jul i faggorna och det blå på plats

›
7 kommentarer:
fredag 13 december 2013

Soppvecka i veckan som var

›
Det måste ligga någonstans djupt rotat som en alldrig utsuddad vana, ett minne, ett avtryck från den tid när vi kokade allt i ett, köttet, g...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.