lagers tabberas
torsdag 7 november 2013

Anka och dovvilt på Edsbacka Bistro i Sollentuna och en gås i skafferiet i Sysne

›
Det är få råvaror som jag är så så svag för som anka (har ofta ett par tre stycken i kylen som längtan och förväntan) . Kan helsteka en...
tisdag 5 november 2013

Brunch, frunch och riktigt pubgrub som lördagsunderhållning mitt på blanka dan.

›
Kan inte undanhålla er det Frantzén med mannar kokat ihop tills på lördag. Legat i stöpsleven ganska länge. Nu fick de vilda uttrycken ä...
söndag 3 november 2013

Hallå Vakna - det ville jag göra med DN, men det verkar utsiktslöst!

›
Blev uppringd av en trevlig dam som sålde DN. Lördag och söndags-tidningen + fritt på DN.se. Det skulle kosta 600 kronor för ett halvår, in...
söndag 20 oktober 2013

Förvirrande men klartext om mikrobiologi i mejerinäringen och betydelsen av terroir med Harlold McGee

›
När jag var liten gjorde min farmor långmjölk i jordkällaren. Vi lärde oss att det var tätörtens verk. Men hur tätörten inkorporerades me...
1 kommentar:
lördag 12 oktober 2013

Rejält och riktigt på The Flying Elk

›
Det är det svåraste som finns och samtidigt det enklaste. I natt hade jag förmånen att få sitta och prata med Stephen Harris, enskilt, i n...
tisdag 24 september 2013

Från Nordisk stjärnträff till Åländskt svartbröd

›
Det verkar lite fjuttigt efter att ha skrivit det här inlägget, men matlivet har många olika bottnar. Som kvällsmackan som ser lite anno...
måndag 16 september 2013

En riktigt het rysare, Khua Kling

›
Den heta maten är starkt beroendeframkallande. Ibland blir längtan så stark. Så i helgen då vi var hemma hos Rodjana och åt fisk, torrste...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.