lagers tabberas
söndag 30 september 2012

Höstmarknaden redan ett minne blott - snart är det jul

›
Höstens eg3en marknad på Hersby. Sollentuna Hembygdsförening i samarbete med Sollentuna Slöjdgille Anders Boberg, sekreterare i So...

Succé i repris - Birgitta Ländins svampbord på Sollentuna Hembygdsförenings Höstmarknad på Hersby

›
En sådan lång överskrift på det här då?! Men, om några timmar drar Sollentuna Hembygdsförenings höstmarknad igång.  På programmet st...
måndag 24 september 2012

Ärtsoppedag med färdigsmörat bröd och lockande Hawarti - torsdagslösen

›
I tabberasets förra inlägg åldersbestämdes till följd av syltan, vilket alltså inte är sant då mina småungar med stora åthävor visar a...

Sylta avslöjar den sanna åldern.

›
Läste om en ung människa som kokade grisskånkor på ben. Hon hade förstått att om man vill ha en smakrik sås efter ett köttkok så måste s...
2 kommentarer:
lördag 22 september 2012

Hugos isterband värda att leta extra efter

›
Jodå, Örserumscharkuteristen (Hugo) slår sig för bröstet sedan Leif Mannerström uttalat sig om Isterbanden * . Och det är inget snack, ...

När jag åt Bea med Mannerström och blev överraskad av tillbehören

›
Det låter som en rubrik i "På minuten" , men är hämtad från min egen verklighet och vardag. Jag har alltså ätit bearnaisesås,...
1 kommentar:
fredag 21 september 2012

Självsagande, rårörda krösor - lingonsylt när den är som bäst

›
Det är en ganska märgtyngd skogsdoft, rå i överbyggnaden och egentligen ganska bittert skarp - den framkallar alla minnen från alla gång...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.