lagers tabberas
torsdag 9 augusti 2012

Det "tryckade fläsket" och den tryfferade kålen

›
Nu finns det inga gränser längre. Den usla sommaren tvingar fram bättre kosthållning än lättsill och pärer och annan typisk sommarmat...

Tryckkokarvardag

›
Här kom två av mina klassiska köksredskap  med i samma bild,  den röda gjutjärnsgrytan och tryckkokaren, idag oumbärligt hemma hos oss ...
onsdag 8 augusti 2012

Hallon är en LCHF-ares desserträddning

›
 En av mina bekanta var tidigt ute med det här med LCHF (Low carb high fat) . Han tyckte som många andra att kosten gärna tenderade att...
1 kommentar:
tisdag 7 augusti 2012

Om nykokta kräftor på Radio Stockholm P 4 - eller - "Bland nykräkta koftor"

›
En gammal härlig kylskåpsmagnet som säger mycket om vad Sveriges Radio är... ...och vad det inte är! Ibland händer det att jag medverk...
måndag 6 augusti 2012

Kustnära picknick där resan dit var det sköna

›
Kryptiskt egentligen, men ändå inte alls. Jag tycker det är djävligt obekvämt att picknicka. Flugor, getingar, kringflygande skräp, hå...
onsdag 1 augusti 2012

Smultronbakelse med vispad grädde och rårörda hallon

›
Eftersom vi hushållar med kakor och andra kolhydratrika ingredienser gjorde vi gräddbakelse värda namnet. I botten rårörda, övermogna...
måndag 30 juli 2012

Trädgården ett moras eller ett djungelhelvete

›
 Tre saker spelade in: Kylan, regnet, tiden. Trodde jag var alldeles i tid, men det var jag inte, jag var långt efter, längre e...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.