lagers tabberas
tisdag 13 december 2011

Oj, jag vet redan vad jag ska odla - LCHF-mos med fundamenalistiskt avbräck!

›
Lade odlingssäsongen under vintertäckning alldeles nyss. Ändå...i morgon ska jag hämta hem primörer, skott från kvarlämnade rödbetor, mango,...
måndag 12 december 2011

August och tomte boogie woogie

›
Två Luciarace idag - det första på dagis och det andra i skolan - bara två timmar emellan. Hemma igen, sent, sätter sig August 4 år och reka...

Cirkeln liksom sluts med de gamla och sysslorna

›
Alltså, jag stod där idag med morsans gamla arvegods hängande i taket, en sådan där gammal vacker svarvad ljusjulkrona med spretiga hängarma...
1 kommentar:
lördag 10 december 2011

Ekfatslagrad julmust och stjärnaniskryddad sylta på gris

›
Kryddpeppar, ingefära, nejlika, bränd melass, enbär. Den är helt annorlunda och väldigt god, Nygårda halvårslagrade Julmust, den som lagrats...
1 kommentar:
fredag 9 december 2011

Tryfflar med getost och choklad

›
När jag gjorde de här tryfflarna första gången, för Expressen tror jag att det var, så kändes smakerna som i en utkant. Det gör de inte läng...

Kokta fläskläggen med linser i smör och svarta bönor med dadelvinäger

›
Det var precis som skulle till, den sursöta dadelvinägern i de svarta ryska bönorna och smöraromen i linserna. Passade utmärkt till den rim...
onsdag 7 december 2011

Tryck-kokar-fläsk, dallrigt, limmigt och så djävla gott

›
När man skriver om lite finare mat, som eldad pilgrimsmussla med tryffel så är det klart att man kan uttrycka sig så...alltså att det är så...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.