lagers tabberas
torsdag 13 oktober 2011

"Tänk, vad kan det vara? ...hmmm, mang...nånting...man...ÄH jag skriver Mangold!"

›
Willys Rotebro 18:10 ungefär . Trodde först det var en skylt som hamnat fel. Så tittade jag närmare och summan avser "styckepris"!...

Storslagen meditation i baljrensning av ärtor och bönor

›
Fokus på mängden, inte bry sig om att den minskar eller fokus på att rensa det sista, inte notera hur den rensade mängden ökar. Träning i at...
måndag 10 oktober 2011

Stuvningar blir skit på bild, men är ljuvligt spis i mun

›
Ibland får man en längtan efter det där rejält bonnigt goda. Till lunch blev det stekt salt sill med löksås. Ungarna var trötta på finlir oc...
1 kommentar:

Sensationellt vackert bevarade gravar

›
När man hittar tre stenar i rad i naturen är kan det vara en tillfällighet, men hittar man fler stenar liggandes på rad kan man vara övertyg...
söndag 9 oktober 2011

Söndagsmiddag på lamm och trädgårdsskördat

›
Förutsättningen! Några urvalda örter att ha till smak av middagen. Eftersom det är lamm så är kombon mynta och timjan bra. Till kålroten går...

Torparlivet vi aldrig skulle stå ut med en sekund

›
Annika Holmberg är en petimeter! Hon skulle aldrig gå den lätta och ack så vanliga hembygdsmyten att det var bättre förr. Att alla miljöer s...
lördag 8 oktober 2011

Kvarndag idag med vindmjöl från vår Holländare på Överby

›
Sollentuna Hembygdsförening satte istånd Överby Kvarn vid ett omfattande renoveringsarbete som inleddes 1992. Målet var att kvarnen skulle k...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.