lagers tabberas
torsdag 25 augusti 2011

Skockan har slagit ut - nu är det höst på riktigt!

›
Jag kommer ihåg för en sisådär 50 år sedan då morsan handlade hem kronärtsskockor och kanske någon blev över efter måltiden och självfallet ...

Någon som vet vad det här är?

›
Jag upptäcke den här blomman som en liten bladrosett i sparrislandet den andra juli i år. Förstod att det var ett ogräs, men hade i övr...
2 kommentarer:
tisdag 23 augusti 2011

Fettattackerna mot Annika Dahlqvist går i cykler. Nu dissar sockerforskare LCHF

›
Den här gången verkar hon inte så förkrossad. På bilden i tidningen EXPRESSEN ser hon mest road ut. Annat var det förra gången för snart ...
2 kommentarer:
måndag 22 augusti 2011

Exakt tid för Bondbönsvälling

›
Jag har skrivit om den här goda vällingen förr, då fänkålsdoftande med ett sting i skummet från Pernod. I veckan gjorde jag en variant, Du...
1 kommentar:
söndag 21 augusti 2011

Hyperintressant skördefest med gamla smaker och nya tankar

›
Burkar på ställning färdigkonserverade och satta på svalning En skördefest, tror folk i gemen, ska vara många kulörta lyktor, ballonger...
1 kommentar:
lördag 20 augusti 2011

Konserverna från 1952, kom och lär mer i morgon

›
PÄRON ANNO 1952 - ett märkesår! Så är det, att konserver som förr var ett utmärkt sätt att förvara sommaren över vintern, också var smak...

En liten pudding - naken mat, kryddad örter och levande blommor

›
Köttpuddingen som säkert har något namn i Libanon, här utan gratineringsost men annars färdig att ställas i ugnen Stek ett kilo fet kött...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.