lagers tabberas
lördag 9 juli 2011

Levande bilder på Ike Jime

›
Det här är en liten filmsekvens som tydligt visar hur en ike jime går till, fiskens ryckningar rensar muskulaturen från blod som annars är e...

Kokbok ifrågasätter färskt och färskt, bedömer snarare bäst

›
Det här är Ike Jime på gös i Mälaren Den kokbok som kommer ut i vår och som vi nu som bäst sitter och skriver blir en djupdykning i smak. De...
1 kommentar:

Hur kul är detta monster - Ullhandskrabba i Mälaren

›
Första fyndet av Ullhandskraba i Sverige var redan 1932, sedan dess har det skett en markant ökning av arten i Svenska vatten. Häromdagen va...

Signes Bönor Avsnitt 2

›
Signe för en vecka sedan Det går så fort nu att den ena dagen i landet inte är den andra lik. Jag hade tänkt att följa bönan Signe steg för ...

Vita mogna doftande smultron och rödaste vinbär mogna att köra i råsaftscentrifugen

›
Nu plockar jag en handfull och mest bara för att dofta, solvarma, stora, saftiga, aromatiska. Snart räcker det att plocka till att få tillho...

Rosenmalvan vid staketet

›
Den är trognare är något annat och kommer år efter år med blommor som flyger över staketet. Det sägs att det är en läkeväxt. Bredvid står lä...

Vår camp på Kairo

›
Ungarna badar i timmar, kylslagen August på tork. Ett tips - Kairo, ett mälarbad i Upplands Väsby (bussen mot Runsa) och bakom ägorna till ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.