fredag 31 juli 2009
RADIO: Tomater från Viken
›
Blundar vi och säger tomat så är det så att de allra flesta genast kan förnimma den solvarma tomatsmaken i munnen. UMAMI! Så är det så finur...
2 kommentarer:
torsdag 30 juli 2009
Det här är matfotografering
›
Igår var vädret hyfsat bra för fotografering - vi plåtade "råvaror" för en ny bok - i gott ljus. Hela sommaren har det blåst, vari...
1.6 kg kantareller
›
Jodå, vi gick tillbaka till "vår egen skog" och där fanns de vildsvinens bökningar till trots och även trots att någon annan i vår...
onsdag 29 juli 2009
Te med Linné
›
Jag råkar ha en äkta Linnés temynta i min kryddträdgård. Där står den mäktigt inklämd mellan isop, vinruta och fransk dragon - till nästa år...
Kantareller finns men inte här
›
Vi provade en helt ny skog igår. Vacker skog, men fick inte ihop mer än till ett kantarellsmör. Använd Valios osaltade. Rensa en liter kanta...
2 kommentarer:
tisdag 28 juli 2009
Rödbetor som inte är rödbetor, gallringsbetor!
›
Våra rödbetor är gulbetor och vitbetor och cirkelbetor. Bara en och annan rödbeta finner vägen till bordet. Nu har våra kulturbetor kommit s...
måndag 27 juli 2009
Potatisblom
›
Det sägs lite vanvördigt att Marie-Antoinette introducerades till potatisblomman av krigsapotekaren Parmentier. Om det är riktigt sant får v...
‹
›
Startsida
Visa webbversion