lagers tabberas
måndag 2 juni 2008

Vallmo - fladdrande röda näsdukar

›
Värmen gjorde sitt till, de sprängfyllda vallmoballarna exploderade igår och vecklade ut sina knallröda blommor som liknade röda näsdukar i...

Kao pad nam prig goong

›
Vi har ju begåvats med en hel trave olika färdiga röror från Thailand, utöver den som beskrivs nedan. Billigmat är stekt ris för oss - ris s...
söndag 1 juni 2008

Tai pla - salt njutning på burk

›
Morfar tog med sig ett antal burkar från Thailand - fermenterad salt njutning till riset och till soppan. Vad vi vet finns inte tai pla att ...
1 kommentar:
lördag 31 maj 2008

Kao tom - rissoppa

›
Kao tom med broskben som fått koka med och med friterad vitlök - l'ägg till lite torkad, rostad chilli och måltiden är komplett. När int...
fredag 30 maj 2008

Bläckfisk, smör, vitlök och tryffel

›
Det är en rent oslagbar kombination som Rodjana vet är en favorit och som hon komponerade till mitt behag. Det ska vara stor och smakrik blä...
torsdag 29 maj 2008

Räkor ska ätas råa - Goongchea nam pla

›
Gongchea nam pla är alltså inte en översättning till thai på det sagda, Räkor skall ätas råa översätts snarare med gin "goong tong gin ...
3 kommentarer:

Ordrik onsdag med Swedbank och Fastighetsbyrån på Edsvik

›
©Foto Björn Bergqvist Det är för härligt att stå inför 2-300 människor och prata mat. Speciellt om de församlade är 55+ och har smakerfarenh...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.