lagers tabberas
fredag 14 december 2007

Litchi - svårstavat namn på sötman bakom skal

›
Den där litchin har förföljt mig genom senare delen av livet, liksom mangostan och lamjai (longkong). Första gången var på en djungelmarknad...

30 menyer - en med thaislut

›
Allt om Mat och Astrid Abrahamsson har givit ut en Menybok som är riktigt läsvärd. Rodjana fick den på posten häromdagen och efter lite bläd...
torsdag 13 december 2007

Upplysta rondeller - myspys i kommunal tappning

›
I morse när vi körde ungarna till luciuafirande så möttes vi av marschaller runt hela vår rondell utanför matarvägen. Och så längre ner över...

Vanilj, saffran och lussebrud

›
Traditionerna bryts, snart har vi stjärnanis i lussebullan, jul som jul, pyttipanna av smaken. På dagis idag bjöds lussebullar. Ett annat or...
onsdag 12 december 2007

Stalledräng på tallegren

›
Så kan det se ut i sinnevärlden om man är fem år och ska sjunga på dagis i morgon tidigt och har svårt för att somna. Vi sjöng Staffansvisan...
2 kommentarer:
tisdag 11 december 2007

Ankconfit - solens mat

›
kvällens härliga ankmiddag Det är ett år sedan jag åt en fantastisk anka på en kinakrog i Laos . Kom och tänka på hur mycket jag längtar til...

Stekt salt sill och julbord

›
Det borde gå ihop, det som rubriceras, men det är väl ingen som njuter stekt salt sill till julbordet - förr kanske, men inte nu. För 100 år...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.