lagers tabberas
onsdag 29 augusti 2007

Kapi på allvar

›
Lonn Kapi eller Lun Ga-pi Vi har pratat om det länge nu och laddat för Kapi, alltså den fermenterade räkpasta som är så smakfylld och en av ...
2 kommentarer:
måndag 27 augusti 2007

Ost som ka'pi'

›
I Thailand finns det olika sätt att tillsätta sälta och smak till maten. Fisksåsen känner de flesta till, små fiskar som ansjovis som fermen...
1 kommentar:

Grötfrukost

›
Grötätarna Vi brukar äta Congee ibland, men oftast och från och med idag blir det en svensk rågflinge - stenmalt rågmjöls - proteinförstärk...
lördag 25 augusti 2007

Skördedax

›
Första bondböneskörden. En och annan gammaldags böna har smitit med i den här omgången - det är de vita med svart markerat fäste. Över ett o...
2 kommentarer:
fredag 24 augusti 2007

Thailändsk fredagsnostalgi

›
Sa jag bantningsmat igår? Jo, jag gjorde det så vi fortsatte även idag med thaimat. Det är ju ett normaltillstånd för oss att varje middag ...
4 kommentarer:
torsdag 23 augusti 2007

Bantar? Ät Thailändskt

›
Sent omsider ikväll en uppdatering och jag gör det enkelt. Två recept på dagens middag som kanske kan inspirera en och annan att käka något ...
2 kommentarer:
onsdag 22 augusti 2007

Kwaytiao - nudelsoppa på sötpotatisnudlar

›
Sötpotatisnudlar med hummerbullar och fiskbullar Kwaytiao finns i många skepnader. Vi håller en hel hönsgård i frysen, skrottar och skrov, v...
1 kommentar:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.