onsdag 7 mars 2007
Thaimiddag
›
Marinerad friterad vitling med prig nam pla Tom kha gai , varm, sötsyrlig med svamp, tomat och kyckling spetsad med namprig pau Wokade gröns...
tisdag 6 mars 2007
Werner Vögeli är död
›
Werner Vögeli från min bok "Femton kockar och falukorv". Foto Karl Melander 2000 Idag dog Werner efter en längre tids sjukdom. Jag...
måndag 5 mars 2007
Tom kha gaj - nationalsoppan i TV 4 (nåja!)
›
Tom kha gai tillagad av min svåger, köksmästaren Visuth Satt nyss och slötittade på förkväll och blev ännu slöare när Pelle lagade mat så ha...
6 kommentarer:
söndag 4 mars 2007
Laab på kokt kycklinglever
›
Laab - att ätas av njutning och under ett bombardemang av örtsmaker. Tidigare, i februari, berättade jag om laab , den kött och örtkryddsbla...
2 kommentarer:
Grötfrukost på Congee
›
Söndagfrukost är ofta congee hemma hos oss. Sämsta riset (broken jasmin finns i 2 kg förp. på Willys) kokas med buljong till en gröt – en va...
lördag 3 mars 2007
Månen
›
Månen är en ost! Från balkongen 22:42 23:17, en röd hinna över gula osten och våra grannar från Kina smattrar smatterband för att skrämma an...
Panem et circenses
›
Kinesisk "bake-off", bara att sänka ner i fritösen och fritera gyllene. Bröd hade vi, skådespelet var vår gemensamma lördagsfrukos...
2 kommentarer:
‹
›
Startsida
Visa webbversion