lagers tabberas
onsdag 7 mars 2007

Thaimiddag

›
Marinerad friterad vitling med prig nam pla Tom kha gai , varm, sötsyrlig med svamp, tomat och kyckling spetsad med namprig pau Wokade gröns...
tisdag 6 mars 2007

Werner Vögeli är död

›
Werner Vögeli från min bok "Femton kockar och falukorv". Foto Karl Melander 2000 Idag dog Werner efter en längre tids sjukdom. Jag...
måndag 5 mars 2007

Tom kha gaj - nationalsoppan i TV 4 (nåja!)

›
Tom kha gai tillagad av min svåger, köksmästaren Visuth Satt nyss och slötittade på förkväll och blev ännu slöare när Pelle lagade mat så ha...
6 kommentarer:
söndag 4 mars 2007

Laab på kokt kycklinglever

›
Laab - att ätas av njutning och under ett bombardemang av örtsmaker. Tidigare, i februari, berättade jag om laab , den kött och örtkryddsbla...
2 kommentarer:

Grötfrukost på Congee

›
Söndagfrukost är ofta congee hemma hos oss. Sämsta riset (broken jasmin finns i 2 kg förp. på Willys) kokas med buljong till en gröt – en va...
lördag 3 mars 2007

Månen

›
Månen är en ost! Från balkongen 22:42 23:17, en röd hinna över gula osten och våra grannar från Kina smattrar smatterband för att skrämma an...

Panem et circenses

›
Kinesisk "bake-off", bara att sänka ner i fritösen och fritera gyllene. Bröd hade vi, skådespelet var vår gemensamma lördagsfrukos...
2 kommentarer:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lagers tabberas
Tabberas kommer av ”Tabula rasa”, att göra rent bord på latin. Konstnär, författare, mathistoriker, föreläsare och journalist. Bilder och text © Göran Lager 2006-2017 Bilderna och texterna inkl. recept är skyddade genom lag. Läs mer HÄR!
Visa hela min profil
Använder Blogger.