tag:blogger.com,1999:blog-8140305330819520788.post7168138523150999169..comments2024-02-11T13:09:04.849+01:00Comments on lagers tabberas: Tabberasets GlöggLagers tabberashttp://www.blogger.com/profile/12640159243302332122noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8140305330819520788.post-34991729737941311112007-12-25T21:30:00.000+01:002007-12-25T21:30:00.000+01:00Vill bara säga tack för det "syrade" kycklingsrece...Vill bara säga tack för det "syrade" kycklingsreceptet.<BR/>Det blev kanon, marinerade tillsammans med korianderfrön,vitlök,ingefära och citrongräs samt nampulver.<BR/>Familjen jublade och ville ha en snar repris.<BR/>Har du/ni provat med anka någon gång?<BR/>Går i funderingar att prova ?!<BR/>God FortsättningZwampenhttps://www.blogger.com/profile/03566715678527147083noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8140305330819520788.post-91505055156287543512007-12-23T22:05:00.000+01:002007-12-23T22:05:00.000+01:00Jo, jag gör en del mat för den tidningen.Visst går...Jo, jag gör en del mat för den tidningen.<BR/>Visst går det att få tag i pumpa så här års. Asiatiska butiker med grönsaksdisk brukar ha liksom mellanöstriska affärer och jag såg butternutpumpor, tyvärr är de ganska vattniga och dyra, på ICA. Vi har själova "EN" pumpa kvar sedan odlingsåret. Den har jag reserverat för ett stuva i röd curry, då smakar den som saftiga stora bitar av ananas.<BR/>Tomatsalladen fick tydligen inte plats. Har inte sett jobbet än självFem tomater och minst en stor gul lök, salt och peppar, några stadiga vita bönor (al dente), olivolja.<BR/>Skär löken tunn och doppa i kokande vatten och lägg sedan i iskallt vatten, Tärna eller klyfta tomaterna, blanda och smaka av.<BR/>Och sen, ta mer sidfläsk än du tror och allrahelst än vad som står i receptet!Lagers tabberashttps://www.blogger.com/profile/12640159243302332122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8140305330819520788.post-733665896306886332007-12-23T20:24:00.000+01:002007-12-23T20:24:00.000+01:00Hallå där, rev ut ett recept ur Hem & hyra som jag...Hallå där, rev ut ett recept ur Hem & hyra som jag tyckte verkade intressant. Det var från en chilensk familj. Nyss tittade jag närmare på det, och se, det var ju du som låg bakom texten! <BR/><BR/>Då måste jag fråga: var ska jag få tag i pumpa såhär års och vad kan jag ersätta det med istället?<BR/><BR/>Sen undrar jag: Hur är en chilensk tomatsallad? <BR/><BR/>Det där rimmade sidfläsket stämde mig till sympati för receptet.Space babehttps://www.blogger.com/profile/09516961232337310205noreply@blogger.com